Huolto ja kalibrointi

Tarvitseeko vaakasi huoltoa tai kalibrointia?

Vaakojen säännöllinen huolto takaa tarkan ja huolettoman käytön.

Ota yhteyttä jos vaakasi tarvitsee kalibrointia tai korjausta, niin selvitetään sinua lähin huoltopiste.

Ota yhteyttä:

Sähköposti: myynti@teollisuusvaaka.fi
Puhelin: 044 550 2017

Mitä vaa’an kalibrointi tarkoittaa?

Kalibrointi tarkoittaa punnituslaitteen säätämistä standardoitujen painojen avulla. Tällä varmistetaan, että vaaka tuottaa tarkkoja, toistettavia tuloksia.

Kalibrointi voidaan tapauksesta riippuen suorittaa joko käyttäjän tai ammattilaisen toimesta. Ammattilainen varmistaa, että kalibrointi suoritetaan oikeilla painoilla ja tekee tarvittaessa vaaditut säädöt ja huollot.

Miksi kalibrointi tulee tehdä?

Pienikin mittausvirhe voi olla merkittävä erityisesti silloin, kun vaaditaan tarkkoja tuloksia. Jos mittaukset eivät pysy toistuvasti asetetuissa rajoissa, voi tämä johtaa ajan mittaan isompiin virheisiin ammattitoiminnassa.

Useat tekijät, kuten lämpötila, kosteus, ilmanpaine, lika ja laitteeseen kohdistuneet iskut vaikuttavat ajan mittaan punnitustulosten tarkkuuteen. Säännöllinen huolto on välttämätöntä tarkan ja luotettavan punnituksen ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi. Vaaka, jota ei ole kalibroitu tuottaa tietysti todennäköisemmin epätarkkoja ja -säännöllisiä mittaustuloksia.

Vaakojen kalibrointi ja huolto takaavat luotettavat tulokset ja standardien noudattamisen sekä pidemmän käyttöiän. Näin vältetään kalliimmat korjaukset ja tarve vaihtaa punnituslaitteisto ennenaikaisesti.

Miten vaaka kalibroidaan?

Vaa’an kalibrointi aloitetaan varmistamalla, että laite sijaitsee tasaisella alustalla. Tämän jälkeen punnituslaite säädetään kalibrointipainojen avulla valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Valikoimastamme löydät useimpiin tilanteisiin sopivat kalibrointipunnukset. Tarvittaessa voimme toimittaa tilatuille punnuksille kalibrointitodistuksen/-sertifikaatin.

Huomaathan, että jos vaakaa käytetään kaupallisessa tai laboratorioympäristössä, kalibrointi ja varmennus tulee suorittaa Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksymässä laitoksessa.

Kuinka usein vaaka kalibroidaan?

Ammattikäytössä olevan vaa’an kalibrointia suositellaan tehtäväksi ainakin kerran vuoteen. Tiheässä käytössä tai erittäin tarkoissa mittauksissa kalibroinnin tulisi tapahtua useammin ja säännöllisellä aikataululla.

Mikäli epäilet punnitustulosten virheellisyyttä, kannattaa vaaka tällöin kalibroida/huoltaa välittömästi lähimmällä huoltopisteellä.

Onko uusi vaaka aina kalibroitu?

Uudet ammattivaa’at ovat lähes poikkeuksetta valmiiksi kalibroituja, ja tästä on tarvittaessa saatavilla lisämaksullinen todistus, joka kertoo, että punnituslaite on läpäissyt valmistajan tarkastukset/testit.

Erikoisaloilla tai erittäin tarkkoja mittauksia vaativissa punnitusympäristöissä vaaka voi kuitenkin olla tarpeen tarkistaa ja tarvittaessa kalibroida ennen käyttöönottoa.

Tarjoamme huippulaatuiset punnitusratkaisut vaativampaankin ammattikäyttöön. Tutustu yli 3000 vaakamallin valikoimaan tai ota yhteyttä löytääksesi käyttötarkoitukseen täydellisesti sopivan ratkaisun.